Der skal lyde en stor tak til alle dyreejere der har givet mig muligheden for gennem årene at hjælpe dyr til en bedre balance. Jeg elsker mit job, og er yderst taknemmelig for hver en dag blandt fantastiske to- og firbenede væsner.

Pas på naturen… og dit dyr

Der findes masser af gaver i naturen, og selvfølgelig skal vi passe på den. Passe på den, på mere end en måde. Vi skal værne om naturen, og så skal vi være opmærksomme på, at det der er gaver for den ene, kan have fatale konsekvenser for en anden. Det er VIGTIGT at være opmærksom på, at også naturens planter (hvor medicinens oprindelse i tidernes morgen stammer fra) kan være ligeså giftige som medicin ved overdosering eller forkert brug.

Vi kan heller ikke bare overføre enhver erfaring, vi selv har. Mennesker og dyr reagerer ikke ens på alle medikamenter. Hvad enten der er tale om medicin, eller naturlige produkter. Selv mellem hund og kat kan der være forskel. Så udvis forsigtighed og pas godt på dit dyr.

Et af eksemplerne er Tea Tree olie. Planten Tea tree (Melaleuca alternifolia) er i mange år blevet anvendt af australske aboriginals.  Planten er temmelig potent med Terpinen-4-ol, som er en af de mest aktive ingredienser. Det kan have en positiv effekt på hævet og betændt væv og som anti-infektionsmiddel.
Tea Tree må ALDRIG anvendes i ren form (som essentiel olie), og katte er meget udsatte for forgiftning.
Og selv i opløst, fortyndet form, må hunden absolut ikke slikke på området, hvis du vælger at gøre brug af dette middel.

Dette blot for at illustrere, at det som vi mennesker kan anvende, uden de storeproblemer, kan være fatale for vor firbenede venner.