Der skal lyde en stor tak til alle dyreejere der har givet mig muligheden for gennem årene at hjælpe dyr til en bedre balance. Jeg elsker mit job, og er yderst taknemmelig for hver en dag blandt fantastiske to- og firbenede væsner.

Den smalle sti – når taljen forsvinder

Når taljen forsvinder, går den ofte hånd i hånd med energien

 

Det er med overvægt hos dyr, som det er med overvægt hos mennesker.

Ingen fordele, men masser af ulemper – nogle mere livstruende end andre såsom:

  • Kredsløbsforstyrrelser
  • Øget risiko for sukkersyge
  • Øget forekomst af krystaller i urinen hos kat (selvom dette videnskabeligt endnu ikke har været muligt at påvise hvorfor)

Og det er med dyrene, som det er med vore børn, det er os voksne/forældre/ejere der ene og alene bærer ansvaret for den tilstand.

 

 

Vi har mulighed for at gøre noget ved det, og endda med høj succes rate.

Dyrene har ikke det sociale aspekt i det at spise, som mennesker. De har heller ikke det tillærte behov for variation, eller er påvirkede af, hvordan maden er præsenteret visuelt. De spiser kort og godt for at overleve.

Vor kære dyr arbejder i dag typisk ikke for føden, de spiser ofte høj koncentreret foder (hvor der i en ganske lille mængde er mange kalorier), og oven i købet med en høj smagelighed. Det er altså nemt at overspise, hvis mængden ikke styres.

Overvægt er resultatet af indtagelse af flere kalorier end der forbrændes

Fodermængden eller mere præcist kalorieindtaget, skal derfor afstemmes efter forbruget af kalorier. Motion, temperatur, drægtighed, stofskifte m.m. er alt sammen faktorer der har indflydelse på kalorieforbruget.

En hyppig misforståelse er at det er mængden alene, der bestemmer mæthed

(den kan da ikke blive mæt af så lidt)

Men 200 gr. er ikke bare 200 gr. Bliver du lige mæt om du spiser en bøf på 200 gr. eller indtager 200 gr. Salat? Nej vel, mæthed forekommer på flere måder.

Mæthed ved indtagelse af kalorier – (som ex. børn der ikke kan spise aftensmad, når de har delt en plade chokolade, som ikke fysisk fyldte meget, men som indeholdt mange kalorier)

Eller

Mæthed ved indtagelse af større mængder (som når mæthed opnås ved indtagelse af en større portion salat, frugter eller andet kaloriefattigt) Så jo, man kan godt slanke sig på flødestuvede kartofler, når mængden bare er afstemt, men man bliver næppe mæt.

Derfor er det anbefalelsesværdigt at man under en slankekur tænker mæthed fra kilder der giver fylde og samtidig er kaloriefattige.

Fordelen er at der opnås mæthed og vægttab.

Et passende vægttab vil for hund og kats vedkommende ligge på mellem 1-2 % af egen kropsvægt per uge. Det er væsentlig at påpege at en overvægtig kat ikke tåler at sultestrejke, da stofskiftet ikke hviler, hvorfor dette hurtigt kan resultere i udvikling af fedtlever.

Ønsker du:

  • Et kontrolleret vægttab for dit dyr’bare dyr,
  • Gode råd til hvilket foder du kan anvende både under slankekuren og efterfølgende,
  • Viden om hvilke godbidder og hvor mange,
  • Råd til hvordan du fortsat kan sikre dyrets tandhygiejne uden at give hudben
  • Et fagmenneske der følger Jer med råd og vejledning, hele vejen til slutresultatet